
Ρύζι λευκό κοντό (γλασσέ)
Από τα παλαιότερα είδη ρυζιού και απο αυτα με την ισχυρότερη παρουσία στην Ελληνική. Το χρώμα του είναι λευκό και το σχήμα του μεσόσπερμο. Οι κόκκοι του τείνουν να προσκολλώνται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και είναι επιμήκης, λεπτοί, λευκοί και αδιαφανείς.
Ιδανικό για σούπες και γλυκά όπως το ρυζόγαλο αλλά και για σούσι
100% λευκό ρύζι κοντο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-Για τα «χυλωμένα», προστίθεται στο σκεύος με το ρύζι ζωμός σιγά σιγά, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε συνεχώς και καλά.
-Για το «σπυρωτό» ρίχνουμε το ρύζι σε νερό που βράζει και μόλις γίνει το σουρώνουμε.
Αφού βράσετε το ρύζι και κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε το καπάκι και τη σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα. Θα τραβήξει όλους τους υδρατμούς και θα κρατήσει το ρύζι σας αφράτο μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.
τεστ
- Απόθεμα: άμεσα διαθέσιμο
- Κωδικός: BM 3-0-02519
- Καθαρό βάρος: 0.50kg