
Το κριθάρι αποτελούσε βασικό στοιχείο της διατροφής
πολλών αρχαίων λαών με ιστορία 10000 ετών πολύ γνωστό και στην αρχαία
Ελλάδα .Το συναντάμε στην διατροφή μας μέσω της χρήσης του στο ψωμί ή
σαν ρόφημα (μπύρα).
Το κριθάρι είναι τροφή πλούσια σε υδατάνθρακες και διαλυτές και
αδιάλυτες φυτικές ίνες. 1 φλιτζάνι βρασμένου κριθαριού περιέχει 193
θερμίδες , 44 γρ. υδατάνθρακα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, 4 γρ.
πρωτεΐνης, 1 γρ. λίπους και 6 γρ. φυτικών ινών. Περιέχει πολύ καλή
ποσότητα νιασίνης (ή αλλιώς βιταμίνης Β3), βιταμίνης Ε υπό την μορφή
τοκοτριενολών, βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο,
ψευδάργυρο, σελήνιο αλλά και πανίσχυρες αντιοξειδωτικές ουσίες τις
λιγνάνες.
Αυτή η πλούσια διατροφική του αξία, το καθιστά ένα πολύτιμο δημητριακό
για την υγεία του σύγχρονου ανθρώπου η διατροφή του οποίου αποτελείται
σχεδόν αποκλειστικά από επεξεργασμένες τροφές, χαμηλής διατροφικής
αξίας.
Ανεκτίμητες οι φυτικές ίνες του κριθαριού!
Διατροφικά χαρακτηριστικά | |
Χώρα προέλευσης | Γερμανία |
τεστ
- Απόθεμα: άμεσα διαθέσιμο
- Κωδικός: BM ΒΙΟ003
- Καθαρό βάρος: 0.50kg