
Αλεύρι ντίνκελ λευκό
Το αλεύρι ντινκελ είναι γερμανικής καταγωγής, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη. Σε αντίθεση με το ζέας ταιριάζει περισσότερο σε γλυκιές λιχουδιές. Είναι πιο εύπεπτο από το αλεύρι σταριού, καθώς η γλουτένη που περιέχει αποτελείται από μεγαλύτερο αριθμό υδατοδιαλυτών πρωτεϊνών (οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό). Η περιεκτικότητα του σε συνολική πρωτεΐνη, είναι από 10% έως 25% μεγαλύτερη από τις κοινές ποικιλίες σιταριού. Συνίσταται η κατανάλωση του σε όσους έχουν κάποια δυσανεξία στη γλουτένη
Δίνει μοναδική γεύση όταν το χρησιμοποιούμε στο ψωμί και το βοηθά να μην θρυμματίζεται όταν το κόβουμε.
Αλεύρι ντίνκελ λευκό *
Όπου *=προϊόν βιολογικής γεωργίας
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αντικαθιστώντας το αλεύρι από απλό σιτάρι.
χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη
Διατροφικά χαρακτηριστικά | |
Χώρα προέλευσης | Ελλάδα |
τεστ
- Απόθεμα: άμεσα διαθέσιμο
- Κωδικός: BM1-1-00927
- Καθαρό βάρος: 0.10kg